Tuesday, November 25, 2014

Tagasi tööpostil

Nüüdseks oleme tagasi tööl olnud juba 3 nädalat. Aeg on lennanud kiirelt nagu ikka. Samas võiks varsti juba uus puhkus tulla. Tahaks juba uut roadtrippi.

Esimene nädal tagasi oli väga väsitav, polnud enam harjunud nii kaua püsti seisma ja taolist tööd tegema. Lisaks veel see, et nüüd algab meil tööpäev kell 5!!! Ja juba siis on väljas täiesti valge. See omakorda tähendab, et äratus on mul 3.55. minu meelest tundub see liiga varajane kellaaeg, et äragata, pole mõtet nagu magama minnagi. Nüüd aga oleme tagasi oma tippvormis. Esimesel nädal olid väga pikad päevad, 12- 13 tundi tuli ikka ära peaaegu iga päev. Tüüpiliselt on meil tagasi igasugused tööseisakud- küll pole hommikuks loomade kaalud meile läbi tulnud, või ei saa pileteid trükkida ja on vaja office inimesi oodata, kes muidugi tulevad tööle meist tund aega hiljem. Küll parandati meil crushi või uuendatakse arvutiprogrammi, mille taga me kõik ootama peame. Hea asi on see, et selle tühja passimise eest saame ka palka.

vrumm-vrumm
Nii me ajasime neid elukaid 3-4 kilomeetrit.
Teine tore nähtus meil tööl on, loomade liiga agar tellimine. Inimene, kes meile loomi juurde ostab, teeb kõike omamoodi. Kui ühele reedele oli meil algselt plaanitud kuskil 800 elukat, siis boss oli rääkinud, et ei me muudame seda arvu ja et peame tegema a´la 500 looma. Suur aga oli meie üllatus, kui hommikul vaatas meile paberil vastu ikka see 800 looma ja lisaks vooris neid elukaid igast aknast ja uksest terve hommiku juurde, mis koguarvuks andis kuskil 1600 looma meile!!! Olgu öeldud, et tegelikult peaks meie nädala maht olema kõigest 3000 looma. Suutsime reedel ära teha vist kusagil 700 ja 800 looma vahele. Kuna laupäeval toimus üks suurem kunagi alakaalus olnud loomade tagasi feedlotti toomine, siis ülemus uuris, kas oleme oma vabal päeval nõus appi tulema ja siis ka natuke neid reedeseid loomi tegema. Olime nõus, sest see tähendas meile topelt palka. Laupäeval tegime umbes 300 reedest looma. Ja esmaspäeval tegime veel 700 reedest looma. Ehk siis reedest loomad suutsime lõpetada alles esmaspäeval. Halenaljakas on aga see, et teisipäevaks oli meile tellitud kõigest paarsada looma, kolmapäeval mitte ühtegi, neljapäeval taaskord paarsada ja siis järgmiseks reedeks taaskord hopsti 900!!! Kus on loogika, et loomi võiks võrdselt iga päev olla. Aga teada on, et siin mail käivad asjad teisiti.

Ilmad on meil sellised, et päikese käes on tunne, et toimub iseeneselik süttimine, vett kulub liitrite viisi ja ikka tundub sellest vähe olevat. Jumal tänatud, et meie töökoht varju all asub. Juba 2 nädalavahetust on meil siin kuumalaine, mis kujutab ette seda, et varjus on sooja "kõigest" 43 kraadi (seda juba kella 11 hommikuks!) ja päikese käes üle 55 kraadi. Taolise soojaga on meil muidugi hunnikutes kärbseid töö juures, ei hakka vist mainimagi, kui närvi nad meid ajavad.

Meie postkaardisein

Nii me siis siin hetkel elamegi. Otsime endale oma kodu ja ootame immigratsiooniametilt kirja sisuga, mida me neile saatma peaksime.  
Midagi maitsvat lõpetuseks teile siia ;)


No comments:

Post a Comment